ProCatTIC 2012: Desvirtualització del grup Professionals Catalans de les TIC, creat a LinkedIn

6 de junio de 02:40h a 04:40h

Redifusión

 

* Es tracta del primer esdeveniment de desvirtualització del grup Professionals Catalans de les TIC, creat a LinkedIn® fa 4 anys i que  aplega més de 6.600 membres

 

* Diverses ponències al voltant de l’ocupabilitat i la situació laboral del sector TIC a Catalunya i una activitat de networking seran els eixos centrals de la trobada

 

* Genís Roca, soci director de Roca Salvatella, l’emprenedor Xavier Verdaguer i Francesc Arbiol, Senior Account Executive de LinkedIn®, principals ponents de l’esdeveniment

 

* L’acte comptarà amb la participació de Carles Flamerich,  director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya

 

 

Barcelona, 1 de juny de 2012.- El 23 de maig de 2008 es creava el grup Professionals Catalans de les TIC, aprofitant la plataforma tecnològica de Linkedin®, amb la voluntat de reunir sota un mateix paraigua tots els professionals del sector TIC català, independentment de la categoria, rol, formació de base o empresa on desenvolupessin la seva activitat. L’objectiu: posar tots aquests professionals en contacte, generar sinergies i oportunitats de feina, crear un espai de debat on tots es poguessin expressar amb llibertat sobre allò que els afectés diàriament i mantenir-se informats sobre novetats, projectes o esdeveniments relacionats amb les TIC.

Avui, 4 anys més tard, el grup ha superat els 6.600 professionals i es prepara ja la que serà la primera trobada de desvirtualització dels seus membres. A finals de 2011, l’Associació de Tècnics d’Informàtica (ATI) va posar-se en contacte amb el creador del grup, Sergi López, per tal de cooperar i aportar assessorament i infraestructura per fer realitat aquesta trobada presencial. Fruit d’aquesta col·laboració, l’esdeveniment es durà a terme el proper 6 de juny a l’Edifici MediaTIC, del districte barceloní 22@.

L’esdeveniment ha triat l’eslògan “Arriba la Primavera TIC”, segons el fundador del grup, Sergi López, “per donar una continuïtat simbòlica a les primaveres àrabs de l’any passat, que van suposar un corrent nou per canviar els sistemes allà establerts”. El paral·lelisme es vol portar a l’àmbit TIC i als països catalans, un sector que, en paraules de Dídac López, president de l’ATI, “està present transversalment en la majoria de les activitats d’àmbit tant professional com privat”. Els organitzadors de l’esdeveniment coincideixen que la trobada presencial ha d’ajudar a demostrar que al país existeix capacitat, coneixement, professionals i actitud perquè les TIC siguin considerades un motor de desenvolupament, i que les professions relacionades amb les TIC tenen present i futur.

L’acte comptarà amb una primera part dedicada a diverses ponències al voltant de les TIC, les xarxes socials i l’ocupabilitat. Els assistents podran escoltar de primera mà les darreres novetats i l’estratègia a Espanya de LinkedIn®, gràcies a la presència de Francesc Arbiol, Senior Account Executive de la companyia. ProCatTIC2012 comptarà també amb Genís Roca, soci director de Roca Salvatella, companyia de consultoria que ajuda les empreses a desenvolupar el negoci i els seus equips mitjançant estratègies a la xarxa; amb l’emprenedor català Xavier Verdaguer, que aportarà la seva visió i experiència com a creador de diversos projectes empresarials de base tecnològica tant a Catalunya com a Silicon Valley; i amb Rosaura Alastrueyexperta en networking i ocupabilitat 2.0.

 

Les ponències es completaran amb les intervencions dels organitzadors de l’esdeveniment, Sergi López, creador del grup Professionals Catalans de les TIC i Dídac López, president de l’Associació de Tècnics d’Informàtica. També es presentaran les principals conclusions de dos estudis al voltant de l’ocupabilitat i les perspectives del sector a Catalunya, a càrrec del Cercle Tecnològic de Catalunya (Ctecno) i de l’empresajobandtalent. La cloenda anirà a càrrec de Carles Flamerich, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Al marge del programa de conferències, els assistents podran participar d’una activitat de networking coordinada per l’empresa catalana Gettingcontacts!, que fa possible que les trobades professionals siguin efectives gràcies a la creació d’una agenda prèvia.

 

ProCatTIC 2012 compta amb el suport de diversos patrocinadors: 3ASIDE Consultors, La Salle UniversitatRamon Llull, ServiceTonic i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

L’esdeveniment s’ha obert també a MicroPatrocinis, pensats per a Pimes i autònoms. En aquest sentit, s’hi han afegit les empreses Adiciona, NetMind, Ahead Community, Imàtica.org i CESI Outplacement.

 

Donen suport a l’esdeveniment les següents associacions i entitats: ASEITEC, FAETICC, SeniorTIC, CatPL, Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, CTecno, COETTC, Telspain, Associació d’Empreses de Cloud Computing de Catalunya, COETIC, Barcelona Activa, Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà, Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat de Vic.